Hoppa till sidans innehåll

Projekt hållbart ridskoleekipage


Projekt hållbart ridskoleekipage
Ryttarutveckling nivå 1

Är du riktigt hästbiten? Då ska du absolut läsa vidare! Hållbart ridskoleekipage är ett projekt riktat till dig med ambitioner att utvecklas inom ridsporten men som inte har möjlighet att ha en egen häst. Vi vill erbjuda dig möjligheten att komma vidare med din ridutbildning, både praktiskt och teoretiskt!

Projektet är indelat i tre delar och sträcker sig över en tidsperiod på tre år. Den första terminen får du en fördjupad insyn i grundläggande hästkunskaper och grundridning. År två och tre inriktas utbildningen mot dressyr, hoppning eller ridskoleverksamhet (Ungdomsledare).

Utbildningsplanen för projektet baseras på Ryttarmärkena I-V och teoretiskt på böckerna ”Vi i stallet”, Talang till topp, Hästhållning i praktiken m.fl.. Stort fokus sätts på hästens omvårdnad och hantering, ryttaren som idrottare, hästkunskap, ridlära, etik och moral. I ridningen är det fokus på grundridning, sits, balans och följsamhet.

Hållbart ridskoleekipage är baserat på Svenska ridsportförbundets ryttarutvecklingsmodell ”Ridsport hela livet” (totalt finns det fem nivåer). Efter att eleven är klar med Ryttarutveckling nivå 1 ges möjligheten att gå vidare till steg 2, steg 3 osv via distriktet/ förbundet.

Projektet är tänkt att sträcka sig över tre år, detta är andra året. Ni som var med under första delen har företräde, men tveka inte att anmäla er; det finns plats för fler. Vi kommer att börja nu i maj (OBS! Skötarkursen steg 1 börjar redan 30/4), och fortsätta till jul, sedan kommer nästa steg att börja under nästa vår.

Följande ingår:

Vårterminen: Upptaktsmöte där vi bla stämmer av vad ni har för mål mån 21/5 kl 16.30-17.30
                             4 grupplektioner på torsdagar kl 17.30-18.15
                             1 privatlektion i dressyr för Elin
                             Vi i Stallet-kursen samt skötarkurs steg 1 och 2.
                             Påbörja Hästkunskap Cup-kursen

Höstterminen: 14 grupplektioner på torsdagar liknande tid, men 55 min.
                             2 träningstillfällen i hoppning för Bella Rodhelind
                             1 privatlektion i dressyr för Elin
                             En start på valfri klubbtävling under hösten
                             Skötarkurs steg 3
                             Hästkunskap Cup-kursen, forts.
                             Möjlighet att, efter att ha stämt av med Elin vad som passar den enskilda eleven, åka på pay and jump/pay and ride på bortaplan med någon av ridskolans hästar tillsammans med Elin. (Kostnader för detta, tex startavgift, transporthyra, hästhyra mm ingår inte i avgiften för projektet).
                             Avstämningsmöte med utvärdering och lite planering inför nästa termin.

Projektet finansieras till största delen via Idrottslyftet, men vi har tyvärr inte möjlighet att göra det helt kostnadsfritt. Man anmäler sig till hela andra året (dvs vår och höst); anmälan är bindande om det inte finns en reserv som vill ta över ens plats. För att kunna vara med behöver du rida i minst grön grupp, känna dig säker i skritt, trav och galopp samt kunna hoppa i galopp, samt vara 11-25 år.

Datum för höstens träningstillfällen kommer att vara klara i slutet av vårterminen. Datum för skötarkurser och Hästkunskap Cup-kurs, se info om de kurserna. Precis som i vanliga grupper har man möjlighet att rida igen 2 lektioner/termin om man har avbokat sig före kl 13.00 samma dag.


Kostnad 2500 kr (2300 kr om ni redan har betalat Vi i Stallet, eller inte varit med där), delas upp på två fakturor varav 1000 kr betalas under vårterminen och resterande 1500 (1300) under höstterminen.

Anmälan och frågor via mail till This is a mailto link. Vi behöver din anmälan så snart som möjligt, dock senast 14/5. (OBS! Skötarkurs steg 1 börjar innan detta datum)

 

Uppdaterad: 07 MAJ 2018 16:02
Skribent: Elin Fransson
Epost: Adressen Gömd

swish

lediga ridhustider

ridhusregler

villduborjarida

pantamera

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 0486-10233
E-post: This is a mailto link