Föreningens Framtid

Torsås Ryttare satsar på Miljö o Hälsa

Den enskilda Ryttaren är utgångspunkten. Målet är ökat fysiskt och psykiskt välmående samt miljömedvetande som ger hög livskvalitet.

All utveckling bygger på enskilda människors skaparkraft och initiativförmåga. En modern ridskola skall sträva efter ett samhälls engagemang i tiden med aktiva medlemmar som kan och vill. En viktig uppgift är att skapa och stödja våra medlemmar och gemensamt kan vi lösa uppgifter och problem.

- Torsås Ryttare skall ge alla medlemmar redskapen för att ta nya utvecklingssteg som människa och idrottsutövare.

- Torsås Ryttare ska vara en bra förening att engagera sig i med en väl fungerande ridskolverksamhet, där den enskilde medlemmen kan göra sin röst hörd. Torsås Ryttare ska vara en öppen ridskola för medborgarnas önskemål och synpunkter och stimulera till ökad delaktighet och engagemang. Ett steg i denna riktning är att öppna upp våra rid grupper så fler skall beredas deltagande efter sin personliga förmåga och sitt intresse nivå.

- Andra sätt kan vara att i viktiga frågor ha informationsmöten med frågestunder i t.ex.. mentalträning, kost o näringslära samt olika specialämnen som främjar miljö o hälsa. Torsås Ryttare huvuduppgift är att tillgodose medlemmarnas behov och intressen.

- En väl utbyggt och mångsidig ridskola är en förutsättning för en god hästhållning och borgar för kommande framgångar för medlemmar i såväl tävlingssammanhang som privat bland kompisar och medmänniskor. Därför är det viktigt med en hög service nivå och en väl fungerande organisation på alla poster. Det är viktigt att skolungdomar i sitt val av fritidssysselsättning informeras om det utbud som finns av aktivitet i Torsås Ryttare av kunnig personal. I en modern ridskola finns många intressanta uppgifter och en betydligt bättre miljö för ungdomar än många föreställer sig.

- Bra fritidsaktivitet i en attraktiv miljö, goda kommunikationer och kompetent personal är viktiga faktorer för att nya människor skall känna sig i välkomna. Det är också viktigt att ge ungdomar möjligheten att känna tillhörighet och gemenskap i en förening.

Uppdaterad: 11 AUG 2015 22:30
Skribent: Catarina Larsson