Gemensam olycksfallsförsäkring

Säkerhet A och O

Hästar är underbara djur som är till stor glädje för många människor, i alla åldrar. Oavsett vad man använder hästen till är rätt hantering mycket viktig, såväl för hästens som för ryttarens säkerhet. Oavsett hur noga man är med säkerheten kan olyckan vara framme. För att du ska veta vad som gäller har vi sammanställt några nytta länkar med information som kan vara bra för dig att känna till. Visste du att en olycksfallsförsäkring ingår i din ridavgift?

"Från och med 1 januari 2015 kommer alla medlemmar i förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Beslutet att Svenska Ridsportförbundet ska ha en gemensam olycksfallsförsäkring togs av förbundets stämma i maj 2013." (Svenska Ridsportsförbundet)

Olycksfallsförsäkring för dig som rider
Du som medlem i förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet har en olycksfallsförsäkring i Folksam via ditt medlemskap.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.

• under enskild ridning och träning.

• under direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Läs mer om olycksfallsförsäkringen>>

Anmäl skada så här
Om du vill anmäla en skada kontaktar du din förening. Föreningen anmäler din skada här>>.

Frågor om anmäld skada
Har du frågor om ditt skadeärende ring 0771–960 960.

Skador före den 1 januari 2017
Har du ett pågående skadeärende eller vill anmäla en skada som har inträffat före den 1 januari 2017 kontaktar du Länsförsäkringar eller din förening.

Vill du veta mer?
Nedan hittar du all information om villkor, regler,  tilläggsförsäkringar, uppsägning och kontaktuppgifter.

Klicka HÄR för att få allmän information om hur det fungerar med försäkring inom det svenska ridsportsförbundet.

Klicka HÄR för att få information om den gemensamma olycksfallförsäkringen.

Klicka HÄR för att läsa om Folksams försäkring och villkor.

Klicka HÄR för information om hästsport och säkerhet.

Uppdaterad: 08 FEB 2017 17:22
Skribent: Joanna Kohnen