Hoppa till sidans innehåll

I blickfånget med Sigge


Syftet med dessa intervjuer är att öppna upp klubbens medlemmar och andra engagerade för alla intresserade och öka kunskap och förståelse om varandra. Hästsport, överlag, hästvärlden i sig, är en hel vetenskap att förstå sig på. Det finns lika många åsikter och tankar kring hästsporten och hästhållning som det finns hästar i världen...

I tråden "I blickfånget med..." kommer vi att få ta del av våra medlemmars hästliv. Häst(sporten), oavsett uppsutten eller från marken, är ju trots allt mer, än en vanlig hobby, det är en livsstil! I intervjuerna kommer vi att få ta del av erfarenheter, tankar och åsikter men även minnen, både bra och mindre bra. 
Även om vi inte alla bedriver hästsporten på samma vis (en del hoppar, en del dressyrar och en del snurrar runt i en westernsadel m.m.) delar vi ändå kärleken till djuren, naturen och  gemenskapen till andra människor som vår livsstil bär med sig.

I vår tredje intervju fångade vi Josefine Engström som är mamma till en av våra ridskoleelver, Sigge. 
___________________________________________________________________

 

1. Josefine, din son är en av våra elever som går i vår så kallade ”Nyckelpigegrupp”. Det är en speciallektion för personer som behöver lite extra stöd och/eller har särskilda behov. Berätta kort om din son!

Svar: Sigge är 7år. Han har Angelmans syndrom,vilket innebär massa olika svårigheter. Bland mycket annat med överrörlighet och det motoriska. Sigge har få saker han tycker om att göra, det är svårt att  fånga hans intresse med nya saker.

2. Hur ser familjen ut i övrigt?

Svar: Sigges familj består av mej, mamma Josefine, pappa Jerry och storasyster Minna.

3. Har ni några djur?                     

Svar: Vi har två marsvin och höns.

4. Rider du? Om ja, hur har du hittat till hästvärlden?                       

Svar: Jag red mycket när jag var yngre. Min pappa är intresserad av trav och min farbror hade hästar. Hade egen häst under en period också. Efter många års uppehåll började jag rida lite hos en vän, det är ju så kul! Red en termin på ridskolan under 2016, men tiden räcker inte alltid till. Med två jobb och familj, varav 1 barn med speciella behov...

Ja, ibland får man inse att det är för få timmar /dygn! Men jag älskar hästar och ridning, så någon gång framöver är jag förhoppningsvis tillbaka i sadeln igen!                       

5.Hur kom det sig att Sigge började rida hos oss?

Svar: Sigge rider på ridskolan på skoltid. Då har han med sej sin pedagog.  

6. Vad tycker Sigge om ridningen/ hästarna?                       

Svar: Jag tror Sigge uppskattar tiden på hästryggen. Vad jag har förstått så är det inte så kul att vara i ridhuset, men uteritt funkar bra! Hade han inte velat rida hade dem aldrig fått upp honom på hästen, han vet vad han vill min son! Sigge har ända sen han var liten älskat hår, så att kunna sitta och dra och känna i manen, utan att någon säger Aj, vilken lyx!

 7. Vad tillför ridningen/hästarna för Sigge?             

Svar: Ridning är ju toppen på många sätt. Han har problem med balansen, den tränas när han rider. Det sensoriska. Att han får ha en aktivitet som han tycker om. Tror det är som för en annan, lite av terapi när man sitter upp på en häst. Man kopplar av. Varvar ner. Tänk om han faktiskt så småningom kan sitta upprätt själv på hästryggen… Wow liksom!

8. Finns det något du skulle vilja hälsa till andra föräldrar som har barn med särskilda behov?

Svar: Att om möjlighet finns för era barn, låt dem testa! Är man som förälder kanske lite rädd för hästar, åk upp till ridskolan och titta lite. Träffa personalen och hästarna. 

Ett stort tack för att du delade med dig, vi hoppas att Sigge även i framtiden kommer att trivas och utvecklas på hästryggen!

Uppdaterad: 06 NOV 2017 13:57 Skribent: Joanna Kohnen
Epost: Adressen Gömd

swish

lediga ridhustider

ridhusregler

villduborjarida

pantamera

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 048610233
E-post: This is a mailto link