Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort


Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

 

Kursen hålls under fyra tillfällen för att tillsammans fördjupa oss i de kunskaper som krävs för att få ge sig ut på tävling! Ni kommer även att få hemuppgifter mellan träffarna.

 

Kurskostnad – 500 kr för medlemmar i TOR, 750 kr för övriga.

I kursavgiften ingår studiematerial, prov, registrering och fika :)

 

Vem får ta Grönt Kort?

Alla som under året fyller 13 år kan själv gå kursen för att avlägga proven. From det år ryttaren fyller 14 år är det obligatoriskt att ha ett eget Grönt kort (vi ser gärna att även föräldrar går kursen ändå).

Barn som är 12 år och yngre ska delta tillsammans med en förälder/ målsman eller annan myndig person som tar det gröna kortet, och sedan följer med vid tävlingar. Målsman/annan vuxen som idag inte har Grönt kort skall delta i kursen och ta Grönt kort samt ansvarar därför för barnet och dess handlingar under tävling. Uppsuttna krav gäller inte målsman, det är ryttarens ridkunskap som skall intygas.

Är du över 18 år och vill börja tävla kan du välja att bara göra Grönt kort-kursens delprov samt slutprov, men vi rekommenderar att du ändå väljer att först ta en Grönt Kort-kurs.

 

Vilka förkunskaper krävs?

För att deltaga i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper. Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering).
Exempel på prestation som motsvarar det kravet är:
• Genomfört och godkänt Märke 3
• Fullföljt en start i någon av grenarnas lägsta tävlingsklass på klubbtävling
• Ridit en bana med fyra hinder, bestående av rättuppstående, stigsprång och oxer. Banan ska hoppas i galopp, dock får ryttaren bryta av och fatta ny galopp om så behövs.
• Fullföljt ett Ryttartest eller Dressyrryttartest på klubbtävling
• Eller motsvarande exempel som ovan i någon av ridsportens grenar

 

Just nu har vi ingen kurs inplanerad. Håll dig uppdaterad på vår hemsida och/eller vår facebooksida.

 

Uppdaterad: 05 APR 2017 20:54

swish

lediga ridhustider

ridhusregler

villduborjarida

pantamera

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 048610233
E-post: This is a mailto link