Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Vill du börja rida hos oss?

 

Vår ambition är att utbilda elever från nybörjarstadiet till mer avancerad ridning samt tävlingsryttare.

Vi finns i utkanten av Torsås samhälle och har ca 85 ridande lektionsryttare och vi har 8 lektionshästar.

  • Vårt team av ridlärare och instruktörer Elin Fransson och Martina Johansson hjälper dig att nå det mål som du vill. De utbildar i hoppng och dressyr och alla åldersgrupper.

Det kan ta olika lång tid att lära sig rida beroende på ålder, fysik, känsla, ambition etc. Därför kan man inte säkert säga hur lång tid de olika nivåerna tar.

 

Ridning är en fantastisk men också svår idrott, i och med att vi samarbetar och lär oss förstå hästen.

Att lära sig rida är som att bygga en pyramid – det blir ingen topp om grunden är dålig. Det går inte att hoppa över något i utbildningen. För att rida krävs mycket tålamod och repetitioner av det du tidigare har lärt dig. Har man möjlighet att rida fler gånger i veckan, vilket är möjligt på alla nivåer, utvecklas man mer och blir en säkrare ryttare.

För att stimulera Torsås Ryttares elever till allsidiga kunskaper om ridning följer vi Svenska Ridsportförbundets märkesserie. Ryttarmärkena ska sporra ryttare att öka sitt kunnande samt ha ett mål att sträva mot.

  • Vår utbildningsplan har till mål att ge en bred kunskap om hästar.
  • Vår anläggning är godkänd av Svenska Ridsportförbundet.
  • Vi har en rökfri anläggning och ber alla ryttare och besökare respektera detta!

Vår anläggning är liten men väl planerad. Stallet och ridhuset ligger intill varandra. Närmare parkeringen ligger vår paddock.

 

Vårt ridhus håller måtten 20x60m och har en läktare längs ena kortsidan. Längs motsatta kortsidan finns en stor spegel som är till stor hjälp för dressyrryttarna. Här finns även en bevattningsanläggning för att minimera risken för damm. Ridhuset är handikappanpassat.

 

Vårt stall består av den bortre privathästdelen med 6 välventilerade boxar en fin sadelkammare och foderkammare. Den närmre ridskoledelen består av 8 nyrenoverade boxar, en tvättstuga, en spolspilta och en stor sadelkammare. Vi har också byggt ett till privathästslall med 5 boxar, det stod klart lagom till höstterminen 2015. Klubbstugan blev klar våren 2016. I maj hade vi en stor invigningsfest med uppvisningar med allt från western till duellhoppning!


 

Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:52 Skribent: Catarina Larsson

swish

lediga ridhustider

ridhusregler

villduborjarida

pantamera

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 048610233
E-post: This is a mailto link