Hoppa till sidans innehåll

Att ha stalljour på helgerna


Du som är inhyrd eller rider lektion på ridskolans hästar har stalljour. Då alla medlemmar gemensamt driver denna hästgård behöver även alla hjälpa till för att det ska gå runt. Hästarna på anläggningen måste bli fodrade och få sina boxar mockade även på helgerna när det inte är lektion. Tillsammans anvarar vi för att sköta om hästar och gård på bästa möjliga sätt - DU behövs! 

Att som ridskoleelev ha stalljour är också ett bra sätt att lära sig ta hand om och ta ansvar för hästarna i praktiken; en perfekt förberedelse för att en dag skaffa egen häst.


Alla som rider hos oss har stalljour minst en gång per termin. Upp till och med grön grupp har man stalljour under handledning, tillsammans med Elin. Från röd grupp och uppåt har man stalljour tillsammans med någon av de inhyrda.

För att hästarna ska få så bra vård som möjligt är det viktigt att du läser och uppdaterar dig på vilka rutiner det är som gäller just nu! Du behöver inte kunna någonting utantill innan, allting står nedskrivet. Läs jourinstruktionen på anslagstavlan i stallet.

Hur organiserar vi oss inom gruppen?
Jourhavande (ridskoleeleverna och en privatryttare) samlas i stallet kl. 07.00. Tillsammans går ni igenom jourinstruktionerna och fördelar upp arbetsuppgifterna. Ring om du undrar något - telefonnummer finns i stallet!

Morgonpass: kl. 07:00
Insläppspass: ca kl. 15:00
Kvällspass:   tidigast kl. 20:00

Nedan hittar ni jourschemat. Det är två-tre ridskoleelever på varje jour. Tillsammans delar ni på ett morgon-, insläpps- och kvällspass. Om någon får förhinder och inte kan komma är det väldigt viktigt att ni meddelar varandra och hittar ersättare. Om ni inte pratar med varandra - och alla tre skulle bli sjuka -får hästarna inget foder! 
Därför är det väldigt viktigt att jourerna organiseras upp ordentligt.
Meddela även ridskolechefen om ni byter pass med varandra.

Titta på listan nedan för att veta när du har jour!
 
På den här listan står ridskoleeleverna med. För att veta vilken privatryttare du har jouen tillsammans med, titta på listan i stallet

___________________________________________________________

11/1 Thea Magnusson , Felicia Holgersson

12/1 Elisa Åsén, Tilde Svedberg

18/1 Ingrid Holmgren, Malin Nilsson

19/1 lördag kl 10

25/1  Maja Ivarsson, Linn Willman

26/1  My Andersson, Nellie C Björkström

1/2 Minna Wik, Alicia Gullin 

2/2 Emma Eriksson

23/2 Lördag kl 10 och lördag kl 12

 

Uppdaterad: 02 AUG 2018 13:33 Skribent: Martina Johansson

lediga ridhustider

ridhusregler

 

pantamera

 

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 048610233
E-post: This is a mailto link