Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort


Vill du ut och tävla, på ridskolehäst eller på din egen häst? Om du ska tävla på högre nivå än klubbtävling behöver du ett grönt kort. Torsås Ryttare kommer att anordna en grönt kort-kurs under hösten, med avslutning på jullovet.


Är du 12 år eller yngre ska du gå kursen tillsammans din målsman (ni betalar bara en kursavgift om ni går tillsammans), from det år du fyller 13 kan du ta ditt eget gröna kort och from det år du fyller 14 måste du ha ett eget. Även äldre ungdomar får gärna ta med sin målsman utan extra kostnad. Är du 18 år eller äldre kan du välja att bara göra proven, men vi rekommenderar alla att gå kursen.

När? Varannan tisdag kl 18.45-19.45, med start 1/10. Två tillfällen á 4 h på jullovet, dem kommer vi överens om vid första tillfället.
Kostnad: 500 kr för medlemmar och 750 kr för icke medlemmar. Enklare fika och kurslitteratur ingår. Kursen ingår för dig som är med i projekt Hållbart Ridskoleekipage. Anmälan är bindande from 17/9.

Du som inte rider på ridskolan eller har varit ute och tävlat tidigare behöver ta med ett ridintyg (gäller ej förälder). Mer information finns på https://www.ridsport.se/Tavling/GrontKortny/

 

Vilka förkunskaper krävs?

För att deltaga i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper. Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering).
Exempel på prestation som motsvarar det kravet är:
• Genomfört och godkänt Märke 3
• Fullföljt en start i någon av grenarnas lägsta tävlingsklass på klubbtävling
• Ridit en bana med fyra hinder, bestående av rättuppstående, stigsprång och oxer. Banan ska hoppas i galopp, dock får ryttaren bryta av och fatta ny galopp om så behövs.
• Fullföljt ett Ryttartest eller Dressyrryttartest på klubbtävling
• Eller motsvarande exempel som ovan i någon av ridsportens grenar

 Anmälan till This is a mailto link eller på listan i stallet, senast 24/9.

 Välkomna!

Uppdaterad: 05 APR 2017 20:54

swish

lediga ridhustider

ridhusregler

villduborjarida

pantamera

Vädret Torsås

 

 

Postadress:
Torsås RF - Ridsport
Ridhusgatan 7
38534 Torsås

Kontakt:
Tel: 048610233
E-post: This is a mailto link